Formació GIM 2015-17

GIM CAT

 PROMOCIÓ 2015-2017 / NIVELL 3 – mòdul 1r

DATES I LLOC

 • Lloc de realització: Casal Bellesguard – C. Mercè Rodorera, 9 – 08035 Barcelona
 • Dates del Tercer Nivell – mòdul 1: Del 5 al 10 de juliol de 2016 (de dimarts 9h. fins a diumenge 17h.)
 • Idioma: anglès (hi haurà traducció al castellà)
 • Organitza: Associació Catalana de Musicoteràpia

EL PROGRAMA DE FORMACIÓ EN MBGIM

El programa de capacitació en el MBGIM està dirigida a metges, psicòlegs, musicoterapeutes, coaches i altres professions de la relació d’ajuda. La formació completa inclou tres nivells de formació didàctica i experièncial; pren com a mínim dos anys, incloent pràctica i supervisió. En completar amb èxit el nivell III el graduat es converteix en FAMI, membre certificat de l’Association of Music & Imagery i està qualificat per utilitzar el MBGIM en una varietat d’entorns.

Nivell III: Formació Clínica Avançada en el Mètode Bonny

Es dóna orientació a l’estudiant sobre el que implica el Nivell III i es requereix una altra sol·licitud. Aquest nivell és considerat un internat avançat en la seqüència de l’aprenentatge per arribar a ser un professional en el BMGIM. El Nivell III consta de sis mòduls avançats d’entrenament. Els requisits durant aquest nivell inclouen: rebre 15 sessions personals i que l’estudiant guiï 75 sessions, de les quals 15 seran supervisades per un mestre certificat. També inclou escriptura d’informes, lectures i projectes de música. Un tutor li serà assignat a l’estudiant, el qual treballarà amb ell de manera pròxima al llarg de tot el procés d’aprenentatge.

Mòdul I: Pràctica Clínica Avançada

 • La sessió de teràpia, història clínica, formular la intenció, etc.
 • Habilitats avançades de diagnòstic i habilitats per guiar les diferents poblacions des del punt de vista clínic
 • Reconèixer les psicopatologies
 • Identificar les resistències
 • Programes de música per a les diferents poblacions des del punt de vista clínic
 • Psicodinàmica de la música utilitzada en Mètode Bonny
 • Les tècniques de processament creatives inclouen introducció a mandales
 • Contraindicacions per utilitzar GIM
 • Ètica en la pràctica professional

Nivell III mòdul 2n.: gener 2017

Nivell III mòdul 3r.: juliol 2017

PROFESSORS I INSTITUCIÓ

Jim Borling. MM, MT-BC, FAMI, és professor de música i Director del Programa de Musicoteràpia a la Universitat de Radford, Virginia (USA). Utilitza GIM en programes de recuperació d’adiccions en adults i adolescents. Ha facilitat capacitació en GIM a Estats Units, així com a Corea, Alemanya i Mèxic.

Montserrat Gimeno. Ed. D.; MT-BC, FAMI, és Dra. en psicologia i Professora del Programa de Musicoteràpia a la State University of New Paltz (Nova York). La seva recerca està especialitzada en l’àmbit hospitalari, especialment amb malalts oncològics. Ha publicat a nivell nacional i internacional i ha presentat  el Mètode Bonny i adaptacions del mètode a Espanya, Estats Units, Xina, Corea, Finlàndia, Noruega i Canadà.

L’Institut Atlantis for Consciouness and Music (AICM). L’Atlantis Institut ofereix una formació professional d’alta qualitat en el Mètode Bonny d’Imatge Guiada i Música,  amb l’aval de l’Association of Music & Imagery (AMI). L’Association of Music & Imagery (AMI) va ser creada el 1986 com a organització sense ànim de lucre per a vetllar per la integritat del Mètode Bonny d’Imatge Guiada i Música a través de l’aplicació d’estàndards de formació, suport de programes de capacitació, i suport als alumnes i practicants. Els seus membres són facilitadors, instructors, estudiants i defensors del Mètode Bonny d’Imatge Guiada i Música. L’AMI promou la formació i la pràctica ètica, dóna suport a la investigació i publicació, orienta el desenvolupament professional, facilita la creació de xarxes per als seus membres i proporciona educació pública i divulgació.

NOTA

La informació sobre el Mètode Bonny GIM està extreta de les pàgines de l’Atlantis Institut for Consciousness and Music i de l’Association for Music & Imagery.