Notícies en curs

socis/es ACMT

Taller: "Digue'm quina música escoltes i et diré com ets"

Organitza: Ressonant

22 de novembre de 2022

Inscripció oberta fins el 21/11

Ressonant dedica un espai setmanal de contacte amb la música des d'una vessant terapèutica. Oferim recorreguts vivencials a través de diferents eines de Musicoteràpia. En el taller que oferim el dimarts 22/11 farem servir un qüestionari d'autoconeixement, veurem la relació entre el nostre comportament i les nostres preferències musicals i explorarem la diversitat de caràcters amb jocs musicals i expressius!

socis/es ACMT

Sergi Muñiz premiat amb una beca per a projecte de Musicoteràpia ​

Organitza: Mútua Terrassa

El soci Sergi Muñiz obté el 1r premi en la XVI edició de les Beques de la Fundació Docència i Recerca Mútua de Terrassa per a projecte de musicoteràpia de 3 anys sota el títol "Efecte de la musicoteràpia neurològica en les funcions cognitives i l'estat d'ànim de persones amb trastorns neurocognitiu lleu-moderat: estudi aleatoritzat".

socis/es ACMT

Publicació conte Musicoteràpia Roser Rios

Organitza: Edicions i projectes culturals ANDANA

La sòcia Roser Rios, musicoterapeuta de Vilafranca, ha publicat ESPURNES, un conte de Musicoteràpia fruit d'uns vídeos fets durant la pandèmia adreçats a infants amb necessitats educatives especials. En ell hi podeu trobar imatges, pictogrames i un QR en cada full que enllaça amb el vídeo corresponent. Es pot trobar a totes les llibreries i aviat a les plataformes.

5a convocatòria d'acreditacions de musicoterapeutes professionals

Online

Organitza: CAEMT

Inscripció oberta

Ja està oberta la nova convocatòria d'acreditacions de musicoterapeutes professionals. MTAE (Musicoterapeuta professional acreditat/da a Espanya), reacreditació MTAE (per aquelles persones acreditades fa més de 5 anys) i també registre per a Musicoterapeutes acabats/des de formar (a partir del 2021). Cal esperar al 2023 per nova obertura de convocatòria de SMTAE (Supervisor/a de Musicoteràpia acreditat/da a Espanya).

Método YoYi: Musicoterapia en familia

Presencial

Organitza: Huella Sonora

25 i 26 de febrer de 2023

Inscripció oberta

Huella Sonora organitza aquest seminari presencial a Madrid sota el títol: "Musicoterapia en familia". El método YoYi s'estructura en 3 nivells consecutius de 5h cada un. Els objectius els podeu trobar a: https://www.huellasonoramusicoterapia.com/metodo-yoyi

asociacio_aragonesa2

Musicoterapia en la niñez: Un espacio de supervisión de la práctica clínica.

Online

Organitza: AAMT

18 de març i 15 d'abril de 2023

Inscripció oberta

Curso Online de Intercambio con MTS que se dedican a la atención de niños con desafíos en el desarrollo y TEA. Impartido por Cristina Zamani.

Congrés Mundial de Musicoteràpia del 24-29/07/2023 a Vancouver.

Presencial

Organitza: WCMT

Del 24 al 29 de juliol de 2023

Inscripció oberta

17è congrés mundial de musicoteràpia que tindrà lloc a Vancouver (Canadà) sota el lema: "Reflexionant, connectant i innovant a la comunitat global." Obertura d'inscripcions el 31/10. Early registration fins el 28/02/23.

Notícies finalitzades

9è dia Europeu de la Musicoteràpia

Online

Organitza: AAMT

15 de novembre de 2022

Inscripció oberta

Musicoterapeutes de tot Europa i especialistes en el camp de la música i la salut, realitzaran jornades de portes obertes i organitzaran tallers. Algunes d'aquestes activitats es realitzaran la setmana anterior o posterior al dia 15. Si tens alguna proposta que vulguis compartir per celebrar aquest dia, envia'ns un correu a acatmtp(a)gmail.com, per publicar-ho a la web europea.

Jornades Internacionals de Música i Neurologia ‘Arts i Salut’

Presencial i online

Organitza: ESMUC

11 i 12 de novembre de 2022

Inscripció tancada

L’ESMUC organitza les Jornades Internacionals de Música i Neurologia ‘Arts i Salut’, adreçades a professionals de les arts, de l’educació i de la medicina. En aquesta VII edició es vol posar èmfasi en la professió musical i els problemes de salut que se’n deriven. 5 invitacions per a socis/es que s'entregaran per ordre de petició. Termini: 4/11. Envia'ns un correu a acatmtp(a)gmail.com

Jornades Internacionals de Música i Neurologia ‘Arts i Salut’

Presencial i online

Organitza: Acadèmia Catalana de la Música

10, 11 i 12 de novembre de 2022

Inscripció tancada

Els propers 10, 11 i 12 de novembre l'Acadèmia celebrarà el seu sisè Fòrum Anual, aquest any dedicat a les relacions entre la música i la salut, que es dividirà en 3 jornades diferents.

ACMT

X edició de les Àgores de Musicoterapeutes de Tarragona

Presencial

Organitza: Comissió d'Àgores de Tarragona / ACMT

Dissabte 22 d'octubre de 2022

Inscripció tancada

El proper dissabte 22 d'octubre, a partir de les 10.30h, es farà la desena edició de les Àgores de Musicoterapeutes de les comarques de Tarragona, a la Sala Ferré i Malet (Casa de Cultura Blanca d'Anjou) de l'Hospitalet de l'Infant.

Música participativa a la Festa de L'Associa't de la Mercè 2022

Presencial

Organitza: Ajuntament de Barcelona / ACMT

Dissabte 24 de setembre de 2022

Inscripció tancada

El proper 24 de setembre, dia de la Mercè, tindrà lloc a Barcelona una activitat musical participativa organitzada per l’ACMT, en el marc de la Festa de les Associacions, al Casal Mas Guinardó, entre les 19h i les 20h.

socis/es ACMT

Publicació del nou llibre de Conxa Trallero

Online

Organitza: Musicoterapia autorealizadora

Octubre de 2022 (En actiu per a peticions)

Inscripció oberta

La sòcia Conxa Trallero, ha publicat el llibre "Música y habilidades personales. Experiencias musicales para descubrirlas y potenciarlas", format per dos volums, un destinat al professional (docent o musicoterapeuta) i un altre dirigit als usuaris (alumnes o participants en sessions de musicoteràpia). Distribució gratuïta fent petició a: mta(a)musicoterapia-autorrealizadora.net

ACMT

Assemblea general de l'ACMT + Formació Body Percussion

Presencial

Organitza: ACMT

16 de juliol de 2022

Inscripció tancada

El dissabte 16 de juliol tindrà lloc l'Assemblea general de l'ACMT al Centre Cívic Can Felipa (Poblenou). Començarem amb la Formació Body Percussion amb Özgü Bulut de 10 a 11.45h (10€ soci/a - 15€ no soci/a) i a continuació, es realitzarà l'assemblea de 12.15 a 13.30h.

Formació HHBGIM - Mètode Bonny d’Imatge i Música

Presencial

Organitza: ADIMTE

Del 12 al 15 de juliol de 2022

Inscripció tancada

El mètode Bonny d'Imatge i Música és una teràpia integrativa que facilita l'exploració de la consciència mitjançant programes de música clàssica seqüenciats específicament per estimular i obtenir experiències internes que condueixen a una transformació holística.