Skip to content

Activitats finalitzades

Afegir activitat
Activitats finalitzades
Improvisació en musicoteràpia: nous desenvolupaments en recerca, formació i pràctica
Jornades
Presencial
Organitza: Grup de recerca en MT, LUCA School of Arts i l'Associació Belga de MT (BMT) i la UPC KU Leuven
LUCA School of Arts, campus Lemmens. Bèlgica.
De l'11 al 13 d'abril de 2024
Primera Conferència Internacional sobre Improvisació en Musicoteràpia, que se centrarà en els nous desenvolupaments en recerca, formació i pràctica. Aquest esdeveniment emblemàtic tindrà lloc a Lovaina, al bonic i històric Campus Lemmens de la LUCA School of Arts, la universitat de les arts més gran de Bèlgica. Preu amb descompte abans de l’1 de febrer.
Més informació
Sessió portes obertes, Formació BMGIM 2024-2026
Xerrada
Online
Organitza: Takim
30/03/2024
Es tracta d’una sessió informativa sobre el mètode BMGIM, amb una part destinada a explicar les caracterítiques de la formació en format híbrid (nivell 1 i 2 online el 2025; 3 trobades de nivell 3, presencials a la muntanya valenciana). Es conjuminarà part pràctica amb una part pràctica.
Més informació
Formació en el Mètode BGIM, 1r nivell – març 2024
Formació
Presencial
Organitza: Montserrat Gimeno – Atlantis Institut
Casa d'Espiritualitat "El Escorial" – Madrid
23-26 de març de 2024
Formació en el 1r nivell del Bonny Method of Guided Imagery and Music, a càrrec de la Dra. Montserrat Gimeno i avalada per l’Atlantis Institute.
Més informació
Taller de percussió amb Senyals
Taller
Presencial
Organitza: UniSo.cat
Saló Catalunya de Sant Julià de Vilatorta (Osona)
16-03-2024
Taller per facilitadors, musicoterapeutes i tothom que treballi i dirigeixi grups musicals i vulgui aprendre un llenguatge corporal per comunicar-se amb els músics, participants, alumnes…..
Més informació
ACMT
Musicoteràpia Focal Obstètrica. Estimulació Prenatal Musical.
Formació
Presencial
Organitza: ACMT
Alberg Barcelona Xanascat. Passeig de la Mare de Déu del Coll, 41, 51, Gràcia, 08023 Barcelona
10 de març de 2024
Gabriel F. Federico presentarà de forma interactiva amb activitats i experiències musicals el model de musicoteràpia Focal Obstètrica, reconegut oficialment per la World Federations of Music Therapy com l’únic pel treball amb gestants
Més informació
ACMT
VII Àgores de Musicoteràpia de Girona
Àgora
Presencial
Organitza: Comissió Àgores Girona ACMT
Conservatori de Música Isaac Albéniz. Aula 0. Carrer Gaspar i Casal 5, Griona.
24/02/2024
Espai de trobada entre musicoterapeutes i persones interessades en la musicoteràpia. La intenció és intercanviar experiències entre professionals, exposar bones pràctiques i promoure la investigació-acció en musicoteràpia. Amb Anna Sésé, Anna G. Castells, Xevi Compte i Laia Colom amb la dinàmica musical de Mäia.
Més informació
WEBINAR “Termina mi máster en musicoterapia…y ahora qué?”
Formació
Online
Organitza: Dr. Álex March
Del 17 al 20 de febrer de 2024
Se trata de un webinar de 2h con estos contenidos: Formación post-máster (dónde seguirse formando en BMGIM, Benenzon…cómo hacer supervisiones, self-experience). Asociacionismo (WFMT, EMTC, FEAMT, Asociaciones). Eventos y publicaciones científicas sobre MT y cómo presentar (congresos, simposiums, jornadas, revistas, etc) Avances en la regulación de profesión (CAEMT; avances políticos, etc).
Més informació
Conferencia: Musicoterapia en la escuela primaria y secundaria. Fundamentos y enfoques metodológicos
Seminari
Online
Organitza: GT Musicoterapia COPC
9 de febrero de 2024
Ciclo de conferencias de la Musicoterapia a lo largo de la vida: Etapa infanto-juvenil y adolescencia. Esta 4ª conferencia del ciclo está orientada a conocer las posibilidades que ofrece la Musicoterapia en la escuela primaria y secundaria y los posibles formatos de trabajo colaborativo con profesionales de la psicología, orientadores y docentes.
Més informació
ACMT
1a Trobada de Drum Circle per a musicoterapeutes i músics
Activitat
Presencial
Organitza: ACMT
Can Felipa
27/01/2024
Les trobades de Drum Circle són un espai obert on explorar els beneficis de fer música en grup. El ritme, el cant, la veu i el moviment seran algunes capacitats que posarem en joc i ens permetran escoltar i seguir el flux d’alló que es va cocreant. Les pautes de facilitació apreses en el metode de @villagemusiccircles ens serviran per guiar i adreçar el que va sorgint.
Més informació
ACMT
Tocant t’ho canto, amb Santi Carcasona
Taller
Presencial
Organitza: ACMT
Centre Cívic Garcilaso – C/ de Garcilaso, 103, 08027 Barcelona
20 de gener i 2 de març del 2024
Aquest taller està creat per oferir Tocant t’ho canto, un mètode d’ensenyament,
d’aprenentatge i de gaudi de la música destinat a cobrir unes necessitats educatives, socials, inclusives, i de ciutadania.
Més informació
Socis/es
Viatge a través de la Veu
Taller
Presencial
Organitza: Riki Parenti
La lleteria del Poble Sec. Carrer de Salvà, 42, Sants-Montjuïc, 08004 Barcelona
18 de gener (portes obertes)
Viatge a través de la Veu és un laboratori concebut com una pràctica setmanal d’exploració vocal en grup a través de dinàmiques guiades i improvisades de veu, cant en cercle, percussió corporal, moviment i improvisació, així com la pràctica de cants i jocs musicals de diferents tradicions ètniques. Comencem dijous 18/01 (jornada de portes obertes, cal apuntar-s’hi).
Més informació
Socis/es
Unidos por la música
Activitat
Presencial
Organitza: Fundació Friends i Associació Totsona
Ateneu El Poblet. C/ Nàpols, 268 Barcelona.
16 de desembre 2023
Un acte per recaptar fons per a l’organització de tallers musicals inclusius a càrrec de musicoterapeutes i educadors musicals que es duran a terme per primer cop a partir del gener 2024. Amb el suport de la Fundació Friends que treballa per impulsar el suport de joves amb Trastorns de l’Espectre Autista i l’Associació Totsona.
Més informació
La situació de la música clàssica a Catalunya
Xerrada
Presencial
Organitza: ACIM
Sala Capmany de la Casa Padellàs_MUHBA (C/ del Veguer, 2 · Barcelona)
13/12/2023
El dimecres 13 de desembre a les 12 h tindrà lloc la presentació de l’informeACIMC “La situació de la música clàssica a Catalunya (2022)” encarregat per l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC) a la grup RESCUE de la UB. Després de la presentació tindrà lloc una taula rodona amb diversos agents del sector de la música clàssica. Confirmació a comunicacio@acimc.cat
Més informació
Postgrau en el mètode BMGIM (Imaginació Guiada i Música)
Formació
Presencial
Organitza: Atlantis Institute
Casa d'Espiritualitat Sant Felip Neri, Barcelona
Del 5 al 8 de desembre de 2023
El programa de capacitació BMGIM és un postgrau acreditat per l’Associació de Música i Imatge (AMI) dels Estats Units, ofert per l’Institut Atlantis per a la Música i la Consciència (AICM) i impartit per les professores: Dra. Dª. Maria Montserrat Gimeno Domènech i la Dra. Sra. Marta Herraiz Portillo. S’adreça a professionals de l’àrea de la salut mental: musicoterapeutes, psicòlegs i psiquiatres.
Més informació
Curs de Supervisió en Musicoteràpia amb la Dra. Karen D. Goodman
Formació
Online
Organitza: CAEMT
25 de novembre i 2 de desembre del 2023
La CAEMT organitza aquesta formació per a musicoterapeutes, formadors i supervisors en musicoteràpia (no alumnat en formació). El proper dijous 23 de novembre a les 14:00h es tancarà la inscripció pel curs amb la Dra. Karen D. Goodman.
Més informació