Skip to content

Àgores 2024

LLEIDA

El passat 18 de maig van tenir lloc la I Àgora de Musicoteràpia a les terres de Lleida. La trobada va ser a l’Espai Orfeó, on vam participar unes 20 persones, entre les que hi havia musicoterapeutes, estudiants de batxillerat i del màster de musicoteràpia i altres professionals interessats en formar-se en musicoteràpia.

Durant la jornada van tenir lloc dues xerrades de les musicoterapeutes Raquel Peremartí i Nina Planavila, les quals van exposar els seus treballs i projectes.

En la primera xerrada es va compartir els projectes de musicoteràpia en l’àmbit hospitalari i salut mental que s’han engegat des de l’Orfeó Lleidatà; i en la segona, els projectes de musicoteràpia en una part del Pirineu, de l’experiència d’iniciar i de les eines utilitzades per tenir una comunicació fluïda i exitosa amb les entitats per les quals treballem.

Per acabar la jornada es va realitzar un Cercle de Percussió facilitat pel musicoterapeutes Alex Carasol i Elisenda Fàbregas, amb tots els assistents a l’Àgora.

La valoració de la trobada va ser molt positiva, ja que va posar en manifest que a les terres de Lleida també hi ha la voluntat de posar la musicoteràpia al servei de les persones que ho necessiten. També fou útil pels joves que valoren la possibilitat d’estudiar musicoteràpia, i resoldre els seus dubtes.

Va ser un dia on trobar-nos totes les persones que treballem en aquest àmbit, fer pinya i posar en comú les inquietuds i aprenentatges.

Raquel Peremartí – Ponent Àgora Lleida

ÀgorES 2024

Raquel Peremartí

 

Nina Planavila

Alex Carasol
(membre de la junta)

GIRONA

El passat 24 de febrer de 2024 va tenir lloc la VII Àgora de Musicoterapeutes de Girona al Conservatori de Música Isaac Albéniz.

Va ser una trobada distesa de musicoterapeutes i altres persones interessades en aquest camp.

Durant el matí es van presentar quatre xerrades de temàtiques molt variades, totes a càrrec de socis/es de l’ACMT.

Així doncs, vam endinsar-nos amb l’Anna Sesé a la “Musicoteràpia per a persones cuidadores: cuidem-nos per cuidar més bé“, amb l’Anna G. Castells “Musicoteràpia com a tractament per a l’abús sexual i psicològic Estudi de Cas”, de la mà d’en Xevi Compte “Creativitat i receptivitat: dues aproximacions a l’educació especial” i, finalment, amb la Laia Colom “La música, l’eina per equilibrar-nos. Musicoteràpia en l’àmbit de la Salut Mental“.

Finalment, la jornada va cloure amb una dinàmica musical per part de Mäia, grup que va fer una proposta de creació sonora col·lectiva amb la que vam poder fer un bon tancament plegats/des.

 

Xevi Compte

 

Laia Colom

 

Anna G. Castells

Anna Sesé