TARRAGONA
El passat dissabte 16 de novembre vam assistir a la XII edició de les Àgores de musicoterapeutes de les comarques de Tarragona.
En aquesta ocasió, una trentena d’assistents vam poder fer un recorregut per experiències professionals de l’àmbit de l’embaràs (Ian Diego Rubio) fins a atenció a usuaris en etapa final de vida (Andrea Klinkert), passant per la infantesa i l’adultesa amb persones amb diversitat funcional (Paula Guijarro): “Ens emportem molts recursos, contactes i compartir des de l’essència del treball professional de cadascú”, comentava una de les assistents.
Va ser un èxit de participació tant a nivell de debat i discussió tècnica, com de gaudi del viatge sonor final (René Montiel amb bols tibetans, cant difònic i sonalls; Laura Tous amb pandero mediterrani, udú i veu; Tere Garcia amb flauta nativa, tambor xamànic i gong).
L’anècdota de la jornada la va protagonitzar la ponència de l’Ian que es va fer 100×100 online en directe des de Sevilla. Tot un repte!
Gràcies a l’organització vam gaudir d’un equip tècnic excel·lent i, un any més, dels productes locals per amenitzar l’esmorzar de la pausa.
Esperem poder retrobar-nos l’any vinent en una nova edició de les Àgores de musicoterapeutes.
Salut i música!
Comissió Àgores de MT de les comarques de Tarragona.
ÀgorES 2024
Andrea Klinkert
Ian Rubio
Paula Guijarro
LLEIDA
El passat 18 de maig van tenir lloc la I Àgora de Musicoteràpia a les terres de Lleida. La trobada va ser a l’Espai Orfeó, on vam participar unes 20 persones, entre les que hi havia musicoterapeutes, estudiants de batxillerat i del màster de musicoteràpia i altres professionals interessats en formar-se en musicoteràpia.
Durant la jornada van tenir lloc dues xerrades de les musicoterapeutes Raquel Peremartí i Nina Planavila, les quals van exposar els seus treballs i projectes.
En la primera xerrada es va compartir els projectes de musicoteràpia en l’àmbit hospitalari i salut mental que s’han engegat des de l’Orfeó Lleidatà; i en la segona, els projectes de musicoteràpia en una part del Pirineu, de l’experiència d’iniciar i de les eines utilitzades per tenir una comunicació fluïda i exitosa amb les entitats per les quals treballem.
Per acabar la jornada es va realitzar un Cercle de Percussió facilitat pel musicoterapeutes Alex Carasol i Elisenda Fàbregas, amb tots els assistents a l’Àgora.
La valoració de la trobada va ser molt positiva, ja que va posar en manifest que a les terres de Lleida també hi ha la voluntat de posar la musicoteràpia al servei de les persones que ho necessiten. També fou útil pels joves que valoren la possibilitat d’estudiar musicoteràpia, i resoldre els seus dubtes.
Va ser un dia on trobar-nos totes les persones que treballem en aquest àmbit, fer pinya i posar en comú les inquietuds i aprenentatges.
Raquel Peremartí – Ponent Àgora Lleida
Raquel Peremartí
Nina Planavila
Alex Carasol
(membre de la junta)
GIRONA
El passat 24 de febrer va tenir lloc la VII Àgora de Musicoterapeutes de Girona al Conservatori de Música Isaac Albéniz.
Va ser una trobada distesa de musicoterapeutes i altres persones interessades en aquest camp.
Durant el matí es van presentar quatre xerrades de temàtiques molt variades, totes a càrrec de socis/es de l’ACMT.
Així doncs, vam endinsar-nos amb l’Anna Sesé a la “Musicoteràpia per a persones cuidadores: cuidem-nos per cuidar més bé“, amb l’Anna G. Castells “Musicoteràpia com a tractament per a l’abús sexual i psicològic Estudi de Cas”, de la mà d’en Xevi Compte “Creativitat i receptivitat: dues aproximacions a l’educació especial” i, finalment, amb la Laia Colom “La música, l’eina per equilibrar-nos. Musicoteràpia en l’àmbit de la Salut Mental“.
Finalment, la jornada va cloure amb una dinàmica musical per part de Mäia, grup que va fer una proposta de creació sonora col·lectiva amb la que vam poder fer un bon tancament plegats/des.
Xevi Compte
Laia Colom
Anna G. Castells
Anna Sesé