Skip to content

Àgores 2023

GIRONA

El passat 25 de febrer, a la sala del Centre Cívic de Madremanya (Girona) vàrem tenir l’oportunitat de gaudir de la VI Àgora de Musicoteràpia organitzada per una comissió de socis de l’ACMT. Som la Maria Grimau, l’Anna G. Castells, en Juli Quesada, en Yago Delàs i en Xevi Compte amb la inestimable coordinació de l’Alex Carasol.

L’alt aforament que vàrem tenir, unes 40 persones aproximadament, ens fan prendre consciència de com la musicoteràpia va incrementant la seva importància en l’àmbit social. Es comença a conèixer i a despertar interès, també en terres gironines. Una gran part del públic assistent no era pas del gremi i ben segur que aquesta és una part imprescindible de la nostra tasca: explicar què és i què no és la musicoteràpia i, per cert, un dels objectius de les àgores.

Les exposicions que van fer els ponents sobre els seus respectius treballs van dinamitzar un debat i un intercanvi d’impressions molt important i molt necessari de fer. Vam tenir a l’Iñigo Berrio, al Yago Delàs i a la Diana Sastre. Dos dels ponents que havien cursat el Màster de Musicoteràpia Transcultural a la Universitat de Girona, van posar de manifest amb quin rigor s’han preparat aquests professionals.

 

 

Com a colofó vam tenir a en Xevi Compte que, amb una llarga trajectòria com a musicoterapeuta, ens va animar i a la vegada relaxar amb uns mantres en català. Un matí molt enriquidor i tal com va dir un dels assistents: “Després d’aquesta jornada, tinc la sensació que totes i tots anem remant cap a una mateixa direcció“.

Anna G. Castells
(Comissió Àgores Girona i Comissió Atenció Estudiants ACMT)

 

ÀgorES 2023

Xevi Compte

Diana Sastre

 

Iñigo Berrio

Yago Delàs

 

TARRAGONA

“La Musicoteràpia agafa força a les comarques de Tarragona”
El passat dissabte 4 de novembre vam assistir a l’onzena edició de les Àgores de musicoterapeutes organitzades per l’ACMT a les comarques de Tarragona.

En aquesta ocasió els treballs dels ponents van girar entorn les experiències en Escola de Música (Susana Sarrà) i Conservatori (Mar Martori) i amb pacients TEA (Edu Ventura).

La vintena de participants que hi assistiren van sortir molt satisfets i amb ganes de repetir, novament l’any vinent, l’experiència de compartir experiències professionals.

En aquesta ocasió van aplegar-se a l’acte , a banda dels professionals de la musicoteràpia, 3 estudiants de BAT amb inquietuds d’aprofundir en el seu treball de recerca basat en la musicoteràpia, 2 mares d’alumnes neurodiversos de l’aula de MT de l’EMM d’Hospitalet, 2 mestres realitzant màster en diversitat funcional i la resta eren professors de música i músics professionals dedicats a la docència; un grup heterogeni molt enriquidor, sens dubte!

La praxi en Musicoteràpia i el debat ètic basat en la supervisió professional van ser els temes de més interès en el debat que es va crear arran de les ponències presentades.

Esperem poder continuar trobant-nos i créixer professionalment.

Fins la propera,
 

Montse Navarro
(Comissió Àgores Tarragona)

Assistents i participants a les Àgores de TGN 2023

 

Notícia Televisió de Vandellòs

Mar Martori

 

Susana Sarrà

 

Edu Ventura