Skip to content

El soci Sergi Muñiz publica nou article a la revista Journal of Music Therapy

Sergi Muñiz, musicoterapeuta de la Fundació Vallparadís (Mútua Terrassa) i soci de l’ACMT, ha publicat juntament amb el seu equip de treball l’article “Spanish Validation of the Music in Dementia Assessment Scales”, a la revista Journal of Music Therapy. És una revista amb un factor d’impacte de 2.645 i una de les més importants d’aquest sector.

L’estudi va consistir en dues fases, primer la traducció i l’adaptació de l’escala a l’espanyol i segon la realització de la validació psicomètrica. Aquest estudi va ser aprovat pel Comitè d’Ètica de la Investigació amb Medicaments (CEIM) Mútua Terrassa i ha tingut el suport de la Fundació Vallparadís, de la Fundació Docència i Recerca Mútua Terrassa, de la Universitat Ramon Llull (Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna), de les autores de l’escala original (Aalborg University) i d’altres professionals externs.

L’estudi de la validació psicomètrica es va realitzar amb persones grans de la residència Casa Vapor Gran i de la residència Falguera de la Fundació Vallparadís. MiDAS-ESP és una escala observacional que avalua si existeixen canvis en el grau de benestar de les persones afectades de demència relacionades amb la participació a musicoteràpia. L’adaptació i validació d’aquesta escala té importants implicacions positives per a la intervenció clínica i la investigació. Actualment, existeix una manca d’instruments observacionals validats en espanyol que proporcionin mesures de la implicació i el benestar de les persones participants a musicoteràpia.

Segur que servirà de gran ajuda en aquest camp i per a posteriors estudis i investigacions.

Aquests són els enllaços amb la informació de l’article i l’escala:

Journal of Musi Therapy

Music in dementia assessment scales