Skip to content

El soci Xevi Compte és el MT de la prova pilot al Trueta amb infants amb malalties de cronicitat complexa

Fotografia extreta de la notícia “El Gerió digital”

L’hospital Josep Trueta de Girona ha estrenat una prova pilot per fer musicoteràpia amb famílies que tenen fills amb malalties cròniques complexes d’alta fragilitat. De moment, els professionals sanitaris han escollit quatre infants de la Regió Sanitària de Girona per experimentar els beneficis que té aquest tipus de teràpia.

Un musicoterapeuta visita les famílies escollides a casa i comença a tocar instruments buscant que aquestes interaccionin amb ell. L’objectiu és tractar les emocions i millorar el seu benestar. A més, també es treballa la integració entre els infants amb la malaltia, els germans i pares en la teràpia a través de la interacció musical. El projecte forma part del cicle Sinèrgic, impulsat per la Diputació de Girona.

Aquest projecte forma part del Cicle Sinèrgic que inicialment oferia concerts d’artístes reconeguts a hospitals gironins així com també activitats musicals a centres de geriatria i penitenciaris. Actualment s’hi ha sumat el projecte de musicoteràpia a domicili.

  • Notícia al Diari de Girona : “El cicle de concerts en hospitals s’estén amb musicoteràpia a infants en cures pal·liatives”
  • Notícia a El Gerió Digital : “Prova pilot al Trueta de musicoteràpia per a quatre infants amb malalties de cronicitat complexa”
  • Notícia a La Vanguardia : L’hospital Trueta estrena una prova pilot de musicoteràpia per a quatre infants amb malalties de cronicitat complexa
  • Notícia a TV3 : “Musicoteràpia per a infants amb malalties cròniques complexes”