Skip to content

Dissabte 1 Febrer. Ètica en Musicoteràpia El Respecte com a condició en la relació d’ajuda

Presentació

La pràctica professional que ens acosta a les persones en la feina com a musicoterapeutes posa de manifest la necessitat de reflexionar sobre el nostre codi deontològic. Sovint una pràctica benintencionada no és suficient i es fa necessari pensar en els aspectes que hem de cuidar en matèria d’ètica. Les nostres interaccions professionals es produeixen sovint amb persones que experimenten certa vulnerabilitat i això demanda una pràctica des del respecte per aquelles amb qui treballem. La proposta que presentem des de l’Associació Catalana de Musicoteràpia és la d’obrir un espai de reflexió i conversa per no deixar de banda el fet de pensar en les nostres obligacions en la relació amb les persones a qui oferim els nostres serveis. Per això us convidem a una trobada de tres hores en la què guiats per un expert obrirem un debat que tindrà també uns moments musicals participatius.

Josep Ramos Montes

Josep Ramos Montes

Llicenciat en Medicina per la UAB (1976). Especialista en Psiquiatria (1980).

Diplomat en Gestió Sanitària per EADA (1990). Ha desenvolupat tasques clíniques, de gestió i de direcció en centres de Salut Mental de Sant Joan de Déu. Expert en Planificació de serveis de salut mental i Assessor de Salut Mental de la Generalitat de Catalunya (2005-2015).

Màster en Bioètica per la Universitat Ramon Llull (1996). Membre del Comitè de Bioètica de Catalunya i del CEA del Parc Sanitari SJD, vicepresident del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya i president de l’ERESS ALLEM (Lleida).

Ha participat en projectes nacionals i europeus relacionats amb Ètica i Legislació i ha publicat nombrosos articles sobre la matèria. I recentment, el llibre “Ética y Salud Mental” de l’editorial Herder.

Docent en diversos cursos oficials i Membre de l’equip acadèmic de l’Institut Borja de Bioètica.

Informació i inscripcioms:

https://www.smore.com/hqc23-tica-en-musicoter-pia