L’Institut Guttmann amb la coproducció de Badalona Comunicació i amb el suport de la Convocatòria Joan Oró 2022 de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació ha realitzat un pòdcast per donar a conèixer la neurociència des de múltiples vessants.
Un dels capítols és sobre musicoteràpia i neurorehabilitació. En aquest episodi han entrevistat a les musicoterapeutes, totes dues sòcies de l’ACMT, Mireia Canals i Anna Menén i la logopeda Andrea Jimenez.
La musicoteràpia és la utilització de la música i els seus elements -el ritme, la melodia, l’harmonia…- amb una finalitat terapèutica. Serveix per treballar l’àrea cognitiva, l’àrea motriu, els aspectes emocionals o la sociabilització en nombroses especialitats. Entre elles, pacients neurològics com els que atén l’Institut Guttmann.
En aquest episodi, s’explica com va néixer aquesta disciplina, en què consisteix la Neurologic Music Therapy, quines diferències hi ha en la teràpia d’adults o infants i també com es pot combinar amb altres disciplines, com ara la logopèdia.
A més, també tracten la història del Jose, un infant que va ingressar a l’Institut Guttmann en un estat de mínima consciència, i del Miguel, que té una tetraplegia a causa d’un accident que va patir fa 12 anys i no pot parlar, però sí emprar la música en el seu procés rehabilitador.
Podeu gaudir d’aquest podcast clicant aquí.